Procesblog med henblik på videndeling

stevnsklint.wordpress.com er en procesblog der er oprettet med refleksion, dokumentation og videndeling som mål. Bloggen er oprettet af Connie Svabo, adjunkt på RUC, og projektleder på samarbejdsprojektet mellem Østsjællands Museum og RUC’s Center for Oplevelsesforskning.

Bloggen er først og fremmest et forskningsmæssigt refleksionrum; en slags ‘tænke-højt-sted’. I et udviklingsprojekt er der mange indtryk, tanker og ideer – og det er langt fra dem alle, der indgår i det færdige resultat. Bloggen er således en blanding mellem en forskningsdagbog, en opslagstavle og en scrapbog. Den er en parkeringsplads for indtryk, ideer og refleksioner – og en uformel måde at dele dem. Der er desuden mulighed for at bloggen udvikler sig til at være et fælles refleksionsrum mellem Østsjællands Museum, Connie Svabo og andre relevante personer. Projektets aktører og interessenter har mulighed for at oprette indlæg, samt kommentere på eksisterende indlæg.

Sidst men ikke mindst er bloggen potentielt et forum for videndeling. Allerede nu deler Østsjællands Museum ud af museets erfaringer med udstillingsopbygning og digital formidling i landskabet til interesserede regionale og nationale museer m.fl. Stevns Klints prestigefulde plads på UNESCOs verdensarvsliste skaber en øget opmærksomhed om museets arbejde og dette fører til videre ønsker om videndeling. Denne blog giver mulighed for at interesserede aktører kan få indblik i nogle af projektets aktiviteter og de bagvedliggende tanker om de to centrale temaer: Overvejelser om etablering af besøgs- og udstillingscenter og sammenhæng mellem besøgs- og udstillingscenter og digitale formidling i landskabet.

Skriv en kommentar